sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Näyttelysuunnitelmia ja joukkotestauksia

Heipsan vaan,

Melkein jo tulla tupsahti talvi, mutta sitten palattiinkin syksyyn! Meillä syksyn kurakelit tuovat aina mukanaan inhottavia vaivoja. Kaikilla nartuilla Lyyliä lukuunottamatta on hiivatulehdus tassuissa ja suupielissä, Elviksellä huulipoimuntulehdus ja muutenkin nämä kurakelit saisivat jo riittää. Lyylin ruokahalut olivat olemattomat nappularuokinnalla ja niinpä siirsin Lyylin barffille. Johan alkoi ruoka maistumaan! Taidanpa siirtää koko konkkaronkan barffille niin jospa nuo tulehduksetkin menisivät niiltä osin ohitse? Onneksi meillä on olemassa koirille pakastin erikseen kun Elvistä joskus barffasinkin. Nyt on tuon barffiruuankin saatavuus parempi kuin muutama vuosi sitten joten pakastimen täyttökin on helpompaa kun saa koirien ruuat samalla kauppareissulla kuin omatkin :) Tosin tällä laumalla taitaa olla järkevää jo ainakin välillä tehdä mössöjä itse, mutta talvella kasvisten ollessa kalliita eivät nuo valmiit pötkylät ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto.

Ataksia DNA testi sitten tuli myyntiin muutama päivä sitten. Maailmalta on jo joitakin testituloksiakin saatu, sellaisten koirien osalta jotka ovat lähettäneet näytteensä testin kehitykseen kuten minäkin. Yllättävä paljon koiria on nyt testattu kantajiksi. Ihmetellä täytyy ettei kovinkaan monelle ole käynyt samoin kuin minulle :( Onneksi ei! Itse järjestän joukkotestauksen Tampereella 1.12 ja tähän ensimmäiseen testiin on ilmottautunut 15 koiraa. Itse testaan myös muutaman jalostukseen käyttämäni koiran ja tämän epäonnisen E-pentueen takaa myös koiria.

Puolasta tuli uutinen Jamin kasvattajalta. Jamilta oli pentuna otettu DNA näyte tuohon ataksia tutkimukseen. Jamin äiti kuten Jamikin paljastuivat ataksian kantajiksi. G-pentueen osalta en olisi kuitenkaan huolissani. Jos Lotta olisi kantaja niin kyllä G-pennuista jo näkyisi oireita koska ovat jo 10kk ikäisiä. Lyyli ja sisarukset ovat kyllä kaikki niin terveitä ja liikkeiltään hyviä että ne ataksian ensioireet olisivat jo pistäneet silmään jos niitä olisi. Tietenkin varmuudeksi testaan Lotankin mahdollisimman pian, tai oikeastaan testaan ehkä ennemmin Elman ja Lotan isäkin on testiin ilmeisesti menossa joten sitä kautta saadaan Lotalle tulos kuitenkin. Lyylin testaan koska sitä käytetään mahdollisesti jalostukseen tulevaisuudessa. Silloin tieto onko Lyyli kantaja vai terve on välttämätön yhdistelmää sunniteltaessa. Kantajaahan voi käyttää jalostukseen kunhan se yhdistetään terveeseen yksilöön.

Viikon päästä Lyyli esiintyy Jyväskylän KV:ssa. Oikein jo jännittää ja kiva kun on taas pitkästä aloittaa näytelmien kiertäminen "tosissaan" :) Jyväskylän jälkeen joulukuussa lähdemme Lyylin kanssa Ruotsin maalle Ruotsin Voittaja näyttelyyn matkaseuranamme Anni & Kentsu.

Niin ja olihan meillä pentuesuunnitelmiakin! Vuodenvaihteeseen odotetaan juoksuja Chilille (Karvahaalarin Sentraali Santra). Sulhaseksi olen Chilille kaavaillut Edua (Tallitontun Ursus). Näistä suunnitelmista lisää myöhemmin kun on jotain kerrottavaa :)

Lunta odotellessa, ihanaa talven odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti